تگ ها:
اسکن مثانه و مجاری ادراری RNC
اسکن مثانه و مجاری ادراری RNC چیست؟
اسکن مثانه و مجاری ادراری RNC یک روش تشخیصی است که در بیشتر موارد در کودکان بوسیله این اسکن می توان ریفلاکس یا برگشت ادرار را از مثانه به کلیه ها تشخیص داد. از این اسکن جهت تشخیص ریفلاکس ادرار از مثانه به کلیه ها و همچنین برای بررسی روند درمان در بیماران مبتلا به ریفلاکس ادرار که تحت درمان با آنتی بیوتیک و جراحی آنتی ریفلاکس قرار دارند، استفاده می شود. برای انجام اسکن مثانه و مجاری ادراری RNC هیچ آمادگی خاصی لازم نیست و کودک می تواند غذا و نوشیدنی را طبق روال عادی مصرف کند و نیازی به محدودیت غذایی نمی باشد. زمان مورد نیاز برای این روش حدود 30 دقیقه است.
حدودا 40 سال است که داروهای مختص اسکن هسته ای برای کودکان و نوزادان استفاده می شود و تا به حال هیچ گونه تاثیر منفی گزارش نشده است. رادیوداروهای مورد استفاده حاوی مقدار کمی مولکول های رادیواکتیو می باشد. تشخیص به موقع و صحیح بیماری، فواید و مزایای بیشتری نسبت به مضرات اندک مواد رادیواکتیو دارد. دوربینی که برای این تصویربرداری استفاده می شود هیچ گونه اشعه و پرتوی مضری تولید نمی کند، در نتیجه قرارگیری کودک در اتاق اسکن مشکلی به وجود نخواهد آورد. به طور کلی اگر اقدامات لازم برای درمان ریفلاکس ادراری صورت نگیرد مشکلات و عوارض جانبی به همراه خواهد داشت که جدی ترین آن، آسیب کلیوی است. هر چه ریفلاکس شدیدتر باشد با عوارض جانبی بیشتری رو به رو خواهید شد. عوارض و مشکلات ریفلاکس ادرار عبارتند از:
- زخم کلیوی
- فشار خون بالا
- نارسایی کلیوی
از روش های مختلفی برای تشخیص برگشت ادرار استفاده می شود که یکی از آن ها اسکن هسته ای مثانه و مجاری ادراری RNC می باشد که مشخص می کند عملکرد مجاری ادراری به چه صورت است. اما ممکن است کودکان بعد از اسکن هسته ای با مشکلات زیر مواجه شوند:
- در هنگام ادرار اول تا سوم بعد از آزمایش احساس درد و ناراحتی شایع است.
- در صورتی که خون در ادرار مشاهده شد حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
- درد، تب و عدم توانایی در ادرار کردن تا 8 ساعت جز موارد خطر می باشد.
ریفلاکس ادراری یا برگشت ادرار چیست؟
ریفلاکس ادراری (Vesicoureteral reflux) زمانی رخ می دهد که ادرار از مثانه به سمت لوله میزنای حرکت می کند. اگر این بیماری درمان نشود، می تواند عوارض و مشکلات خطرناکی به همراه داشته باشد پس توجه داشته باشید سریعا برای درمان اقدامات لازم را انجام دهید. عوامل متعددی سبب ایجاد این بیماری می شوند که شامل موارد زیر می شوند:
- جنسیت: این بیماری در دختران بیبشتر از پسران دیده می شود.
- سن( کودکان بالای 2 سال)
- سابقه خانوادگی
- اختلال عملکرد روده و مثانه
ریفلاکس ادراری با چه علائمی همراه است؟
- عفونت ادراری
- احساس عدم تخلیه کامل ادرار
- بی اختیاری ادراری
- قطع و وصل شدن جریان ادرار
- احساس سوزش در هنگام دفع ادرار
- درد در ناحیه پهلو یا شکم
جهت مشاوره و یا پاسخ به سوالات خود می توانید با مرکز پزشکی هسته ای پویا تماس حاصل فرمایید.