1. خانه
  2. >>
  3. خدمات تصویر برداری
  4. >>
  5. اسکن دستگاه گوارش
  6. >>
  7. اسکن تخلیه معده
  8. >>
  9. اسکن تخلیه معده و 8 اقدام قبل از انجام آن

اسکن تخلیه معده و 8 اقدام قبل از انجام آن

اسکن تخلیه معده چیست؟اسکن تخلیه معده چه زمانی برای شما تجویز می شود؟روند انجام اسکن به چه صورت است؟اقدامات لازم قبل از انجام اسکن:جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز پزشکی هسته ای پویا تماس حاصل فرمایید. اسکن تخلیه معده چیست؟ اسکن تخلیه معده یا آزمایش تخلیه معده یک روش تصویربرداری پزشکی هسته ای است که می تواند نحوه حرکت غذای مصرف شده را در بدن شما ارزیابی کند. این اسکن در کودکان مشابه آزمایشی است که برای بزرگسالان انجام می شود. هورمون های شما می توانند بر نتایج آزمایش تاثیر بگذارند، بنابراین اگر در نیمه دوم چرخه قاعدگی خود هستید، به پزشک اطلاع دهید. این اسکن اغلب برای تشخیص گاستروپارزی یا فلج معده استفاده می شود. گاستروپارزی بیماری است که باعث می شود عضلات معده به درستی کار نکنند، در نتیجه ارسال غذا به روده کوچک به تاخیر می افتد. تاکنون دلیل قطعی برای بروز این بیماری مشخص…

اسکن تخلیه معده چیست؟

اسکن تخلیه معده یا آزمایش تخلیه معده یک روش تصویربرداری پزشکی هسته ای است که می تواند نحوه حرکت غذای مصرف شده را در بدن شما ارزیابی کند. این اسکن در کودکان مشابه آزمایشی است که برای بزرگسالان انجام می شود. هورمون های شما می توانند بر نتایج آزمایش تاثیر بگذارند، بنابراین اگر در نیمه دوم چرخه قاعدگی خود هستید، به پزشک اطلاع دهید. این اسکن اغلب برای تشخیص گاستروپارزی یا فلج معده استفاده می شود. گاستروپارزی بیماری است که باعث می شود عضلات معده به درستی کار نکنند، در نتیجه ارسال غذا به روده کوچک به تاخیر می افتد. تاکنون دلیل قطعی برای بروز این بیماری مشخص نشده است اما در افراد دیابتی بیشتر مشاهده شده است.

اسکن تخلیه معده

اسکن تخلیه معده چه زمانی برای شما تجویز می شود؟

در صورت استفراغ مکرر، احساس نفخ بعد از غذا خوردن یا درد در ناحیه شکم، پزشک ممکن است این اسکن را تجویز کند. سایر علائم رایج گاستروپارزی عبارتند از:

  • کاهش وزن
  • تغییرات در سطح قند خون
  • کم آبی شدید
  • التهاب مری
  • سوء تغذیه ناشی از عدم جذب مواد مغذی

بسیاری از این علائم می توانند کیفیت زندگی شما را مختل کنند. اسکن تخلیه معده می تواند به پزشک کمک کند تا گاستروپارزی یا سایر اختلالات حرکتی را که باعث این علائم می شود، تشخیص دهد.

روند انجام اسکن به چه صورت است؟

برای این اسکن، از شما خواسته می شود که یک وعده غذایی متشکل از 2 تخم مرغ هم زده همراه با مقداری نان و آب بخورید. این وعده غذایی با یک ماده رادیواکتیو نشان دارشده است که اجازه می دهد تصاویری هنگام عبور غذا از معده و دستگاه گوارش گرفته شوند. تصاویر معمولاً در حالی که شما به پشت روی تخت دراز کشیده اید گرفته می شود. بین تصاویر به شما اجازه راه رفتن و ادامه فعالیت های عادی داده خواهد شد. پیشنهاد می شود که فعالیت های عادی روزانه را شبیه سازی کنید. اسکن تخلیه معده معمولاً پس از شروع چهار ساعت طول می کشد.

اقدامات لازم قبل از انجام اسکن:

  • درشب قبل از آزمایش بعد از نیمه شب نباید هیچ غذایی بخورید.
  • می توانید مقدار کمی آب یا آب میوه تا دو ساعت قبل از اسکن مصرف کنید، اما از مصرف قهوه یا چای خودداری کنید.
  • طبق صلاح دید پزشک، ممکن است نیاز باشد برخی دارو ها را قطع کنید و یا مصرف برخی داروهای خود را ادامه دهید.
  • داروهایی که بر تخلیه معده تأثیر می گذارند مانند: متوکلوپرامید، تگاسرود، اریترومایسین، دومپریدون و داروهای ضد اسپاسم مانند Bentyl ، Donnatal، Levsin، Robinul برای سه روز قطع می شوند.

  • در روز قبل از اسکن و در روز انجام اسکن از ملین استفاده نکنید.
  • داروهای زیر از دو روز پیش از انجام اسکن نباید مصرف شوند: داروهای ضد درد (مانند دمرول، کدئین، مورفین، اکسی کانتین و پرکودان) و آرام بخش ها مانند والیوم، لیبراکس، آتیوان یا تورازین.
  • اگر دیابت دارید، نخوردن صبحانه ممکن است بر نیاز شما به داروهای دیابت تأثیر بگذارد. اگرشما دیابتی هستید و انسولین مصرف می کنید، از شما می خواهیم که دوز معمول صبحگاهی خود را همراه داشته باشید. انسولین خود را می توانید همراه با غذایی که برای انجام اسکن به شما داده می شود مصرف کنید. اما ممکن است با در نظر گرفتن کم بودن خوراکی که برای اسکن به شما داده می شود ، دوز انسولین را کاهش دهیم. اغلب بهتر است نصف دوز انسولین همراه با غذایی که جهت انجام اسکن به شما داده می شود مصرف کنید. اگر از داروهای خوراکی کاهش دهنده قند خون استفاده می کنید، به طور کلی آن ها را همراه با غذا در بخش پزشکی هسته ای می توانید مصرف کنید.
  • خانم ها، لطفا توجه داشته باشید: اگر باردار هستید یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید یا در دوران شیردهی هستید حتما به پزشک خود را اطلاع دهید.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز پزشکی هسته ای پویا تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فکر می کنید این مطلب برای دوستانتان مفید است؟ پس برای آنها بفرستید…
فهرست