1. خانه
  2. >>
  3. درمان دردهای استخوانی متاستاتیک
  4. >>
  5. درمان دردهای استخوانی متاستاتیک

درمان دردهای استخوانی متاستاتیک

 کاربرد رادیوداروی ساماریوم چیست؟چرا ساماریوم ۱۵۳در درمان دردهای استخوانی متاستاتیک اهمیت دارد؟ساماریوم چگونه تجویز می شود؟کارکرد ساماریوم چگونه است؟عوارض جانبی درمان با ساماریوم چیست؟مصرف ساماریوم در چه بیمارانی کاربرد دارد؟جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز پزشکی هسته ای پویا تماس حاصل فرمایید.  کاربرد رادیوداروی ساماریوم چیست؟ رادیودارو ساماریوم درد درمان درد های استخوانی متاستاتیک بسیار حائز اهمیت است. این رادیودارو برای تسکین دردهای استخوانی در بیماران مبتلا به متاستازهای متعدد دردناک اسکلتی از نوع استئوبلاستیک (زمانی که سرطان به استخوان ها گسترش یافته است) استفاده می شود. به طور کلی این رادیودارو در درمان دردهای استخوانی متاستاتیک نقش به سزایی دارد. متاستازهای استئوبلاستیک نوعی متاستاز استخوانی هستند که در آن بافت های استخوانی جدید به سرعت رشد می کند. ساماریوم فقط در متاستازهای استخوانی استفاده می شود که می توانند نوعی ماده شیمیایی به نام بیس فسفونات ها را جذب کنند، زیرا این بدان معنی است که متاستازها…
درمان دردهای استخوانی متاستاتیک

 کاربرد رادیوداروی ساماریوم چیست؟

رادیودارو ساماریوم درد درمان درد های استخوانی متاستاتیک بسیار حائز اهمیت است. این رادیودارو برای تسکین دردهای استخوانی در بیماران مبتلا به متاستازهای متعدد دردناک اسکلتی از نوع استئوبلاستیک (زمانی که سرطان به استخوان ها گسترش یافته است) استفاده می شود. به طور کلی این رادیودارو در درمان دردهای استخوانی متاستاتیک نقش به سزایی دارد. متاستازهای استئوبلاستیک نوعی متاستاز استخوانی هستند که در آن بافت های استخوانی جدید به سرعت رشد می کند. ساماریوم فقط در متاستازهای استخوانی استفاده می شود که می توانند نوعی ماده شیمیایی به نام بیس فسفونات ها را جذب کنند، زیرا این بدان معنی است که متاستازها نیز ساماریوم را برداشت می کنند. قبل از دریافت ساماریوم، بیماران باید اسکن استخوان انجام دهند تا بررسی شود که متاستازهای آن ها از نوعی است که می توان از ساماریوم برای آن استفاده کرد.

چرا ساماریوم ۱۵۳در درمان دردهای استخوانی متاستاتیک اهمیت دارد؟

  • پس از تجویز ساماریوم استفاده از داروهای مخدر که اغلب همراه با عوارض جانبی هستند ممکن است کاهش یابد.
  • مطالعات متعدد چند مرکزی بین المللی نشان می دهند که بیش از 70 درصد از بیماران با متاستازهای استخوانی پس از تجویز ساماریوم کاهش درد محسوسی را تجربه می کنند.
  • کاهش قابل توجه شدت درد در عرض یک هفته پس از یک هفته رخ می دهد و تا بیش از 16 هفته ادامه می یابد.
  • این درمان منجر به تحرک بهتر و بهبود کیفیت زندگی برای بیماران می شود.
  • این درمان عوارض جانبی کمتری در مقایسه با استفاده از مسکن های مخدر دارد.

 

ساماریوم چگونه تجویز می شود؟

این رادیودارو فقط توسط مراکز پزشکی هسته ای قابل تهیه است و پس از ارزیابی کامل انکولوژیک استفاده و تجویز می شود. دوز دارو بر اساس وزن بدن بیمار محاسبه می شود تا دوز خاصی از رادیواکتیویته فراهم شود. رادیودارو با تزریق داخل وریدی آهسته (در ورید) در مدت یک دقیقه تزریق می شود. بیمارانی که به این درمان پاسخ می دهند معمولاً در عرض یک هفته پس از درمان شاهد تسکین درد خواهند بود. تسکین درد می تواند تا چهار ماه ادامه داشته باشد.

کارکرد ساماریوم چگونه است؟

این دارو یک محصول رادیودارویی است. ماده فعال آن ساماریوم 153 می باشد. این رادیودارو یک کمپلکس (نوعی ماده شیمیایی) است که از یک عنصر رادیواکتیو به نام ساماریوم-153 (153Sm) تشکیل شده که به ماده شیمیایی دیگری به نام ((اتیلن دی آمین تترا متیلن فسفونیک اسید (EDTMP))) متصل است. هنگامی که این رادیودارو به بیمار تزریق می شود، از طریق جریان خون در سراسر بدن توزیع می شود. از آن جایی که EDMTP تمایل بالایی به بافت استخوانی دارد، در استخوان ها، به ویژه در نواحی با رشد سریع استخوان مانند متاستازهای استئوبلاستیک، تجمع می یابد. در نتیجه، اشعه وارد شده توسط ساماریوم-153 می تواند به صورت موضعی عمل کند و به تسکین درد استخوان بیانجامد.

عوارض جانبی درمان با ساماریوم چیست؟

عوارض جانبی اصلی درمان با این رادیودارو کاهش تعداد گلبول های قرمز و سفید و پلاکت است. عوارض جانبی زیر نیز گزارش شده است:

  • ضعف
  • تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • ادم محیطی
  • سردرد
  • افت فشار خون
  • سرگیجه
  • ضعف عضلانی
  • گیجی و تعریق

این رادیودارو نباید در افرادی که ممکن است به EDTMP یا به فسفونات ها (ترکیبات شیمیایی مشابه) حساسیت دارند استفاده شود. در زنان باردار یا بیمارانی که در شش هفته گذشته شیمی درمانی یا رادیوتراپی خارجی همی بادی داشته اند نباید استفاده شود.

مصرف ساماریوم در چه بیمارانی کاربرد دارد؟

بیماران واجد شرایط برای درمان باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • اسکن استخوانی که جذب بیس فسفونات را در چند محل متاستاز نشان می دهد.
  • درد در چندین ناحیه از بدن که به مصرف مسکن های متداول پاسخ نمی دهد.
  • درد مکرر در ناحیه ای که قبلا با رادیوتراپی درمان شده است.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز پزشکی هسته ای پویا تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فکر می کنید این مطلب برای دوستانتان مفید است؟ پس برای آنها بفرستید…
فهرست