1. خانه
  2. >>
  3. خدمات تصویر برداری
  4. >>
  5. اسکن دستگاه گوارش
  6. >>
  7. اسکن Mackel
  8. >>
  9. اسکن MECKEL و 3 اقدام قبل از انجام آن

اسکن MECKEL و 3 اقدام قبل از انجام آن

دیورتیکول مکل چیست؟اسکن دیورتیکول مکل چیست؟آمادگی های لازم جهت انجام اسکن:جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مرکز پزشکی هسته ای پویا تماس حاصل فرمایید. دیورتیکول مکل چیست؟ دیورتیکول مکل یکی از شایع ترین آنومالی های مادرزادی دستگاه گوارش است که شیوع آن حدود 2% است و در مردان دو برابر بیشتر از زنان رخ می دهد. به طور طبیعی در هفته هشتم بارداری مجرای امفالومزانتریک (ساختاری توبولی و باز است که کیسه زرده را به دستگاه گوارش رویان متصل می کند) بسته می شود اما هنگامی که این مجرا به صورت کامل بسته نشود منجر به ناهنجاری های مادرزادی از جمله دیورتیکول مکل می گردد. از روش های مختلفی برای تشخیص دیورتیکول مکل استفاده می شود که اسکن هسته ای دیورتیکول مکل (سینتیگرافی تکنزیوم 99) یکی از این روش ها است. مطالعات نشان داده است که دقت این اسکن در کودکان حدودا 90 درصد و در بزرگسالان…

دیورتیکول مکل چیست؟

دیورتیکول مکل یکی از شایع ترین آنومالی های مادرزادی دستگاه گوارش است که شیوع آن حدود 2% است و در مردان دو برابر بیشتر از زنان رخ می دهد. به طور طبیعی در هفته هشتم بارداری مجرای امفالومزانتریک (ساختاری توبولی و باز است که کیسه زرده را به دستگاه گوارش رویان متصل می کند) بسته می شود اما هنگامی که این مجرا به صورت کامل بسته نشود منجر به ناهنجاری های مادرزادی از جمله دیورتیکول مکل می گردد. از روش های مختلفی برای تشخیص دیورتیکول مکل استفاده می شود که اسکن هسته ای دیورتیکول مکل (سینتیگرافی تکنزیوم 99) یکی از این روش ها است. مطالعات نشان داده است که دقت این اسکن در کودکان حدودا 90 درصد و در بزرگسالان کمتر از 50 درصد می باشد.

اسکن دیورتیکول مکل چیست؟

دیورتیکول مکل یک کیسه غیر طبیعی در بخش تحتانی و ضعیف روده باریک است که به صورت مادرزادی ایجاد شده و شایع ترین نقص مادرزادی گوارشی محسوب می شود. از اسکن دیورتیکول مکل جهت بررسی زائده دیورتیکول مکل استفاده می شود. دیورتیکول مکل را می توان از دلایل مشکلات گوارشی و درد هایی که در نواحی شکمی وجود دارد و نیز از عوامل ایجاد خونریزی گوارشی دانست. این عارضه در کودکان بیشتر مشاهده شده است. از آنجایی که دیورتیکول مکل می تواند حاوی بافت معده باشد، ترشح اسید معده از این سلول ها می تواند منجر به التهاب بافت روده کوچک مجاور و در نتیجه خونریزی گوارشی شود. برای تشخیص این بیماری، لازم است اسکن دیورتیکول مکل انجام شود تا پزشکان بتوانند اقدامات لازم جهت درمان را به کار گیرند.

بسیاری از کودکان و بزرگسالان مبتلا به دیورتیکول مکل علائم ندارند اما اگر کودک شما با علائمی از جمله: درد در ناحیه شکم و یا خون در مدفوع مواجه شود ممکن است پزشک اسکن دیورتیکول مکل را توصیه کند. به طور کلی با توجه به سن بیمار نشانه های بیماری متفاوت است به عنوان مثال شیرخواران مبتلا به این بیماری احتمال اینکه انسداد روده داشته باشند زیاد است. خونریزی روده و مدفوع خونی در کودکان بیشتر دیده می شود. در موارد نادر، خونریزی بیش از حد دیورتیکول مکل زندگی فرد را تهدید می کند که ممکن است عمل جراحی اورژانسی جهت برداشتن دیورتیکول مکل انجام شود. جهت انجام اسکن، ابتدا ماده رادیودارو (تکنزیوم پرتکنتات Tc-99m) به بیمار تزریق می شود  و در ادامه تصویربرداری دینامیک به مدت 30 تا 60 دقیقه انجام می گیرد. در اکثر موارد از تصویربرداری به روش SPECT هم استفاده می شود. انجام این اسکن حدود 2 تا 3 ساعت طول می کشد.

آمادگی های لازم جهت انجام اسکن:

  • لازم است بیمار قبل از انجام این اسکن حداقل 2 تا 4 ساعت ناشتا باشد.
  • مصرف قرص سایمتیدین از 3 روز قبل از اسکن هسته ای باید شروع شود زیرا این قرص به تشخیص هر چه دقیق تر کمک خواهد کرد.
  • نوزادان از یک ساعت قبل از انجام اسکن نباید شیر بخورند.

 

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مرکز پزشکی هسته ای پویا تماس حاصل فرمایید.

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فکر می کنید این مطلب برای دوستانتان مفید است؟ پس برای آنها بفرستید…
فهرست